top of page
Recent Posts
Featured Posts

En temps de confinament



Hola famílies!


Estan sent uns dies complicats i alguns ja comenceu a notar el pes físic i psicològic d’estar tants dies tancats a casa.


Alguns de vosaltres m’heu escrit per comentar-me que us sentiu més nerviosos, no teniu tantes ganes de fer coses... i em pregunteu si és normal.


Realment el que esteu vivint és un procés d’adaptació a aquesta nova realitat tant incerta i això comporta passar per moments de negació, ràbia, tristesa, certa apatia per acceptar aquesta situació i portar-la el millor possible. En certa mesura és normal que us passi tot això, però també és important que davant d’aquest malestar agafeu part activa per que el procés no sigui tant desagradable i actueu de manera preventiva pel vostre benestar psicològic.


Recomanacions:


--> Organització de les activitats diàries i una rutina. Saber el que es farà durant el dia ajuda a estar més actiu. No cal que us sobrecarregueu, però tenir-ho una mica pautat.


En aquesta organització i rutina estaria molt bé que contempleu:

  • Sortir a l’aire lliure si teniu aquesta possibilitat.

  • La higiene personal.

  • Una hora d’exercici físic.

  • Mantenir la vida social a través de les xarxes socials.

  • Estones de descans i per un mateix en les es pot gaudir de la lectura, una pel·lícula, una sèrie, cosir... fer allò que t’agrada i normalment no tens temps.

  • Estones de joc en família

  • Estones per estar amb la parella. Normalment ens queixem que no tenim temps per estar junts, parlar, passar-s’ho bé els dos sols... doncs si podeu quan els peques dormen pot ser un bon moment.

  • Si teniu fills també els hi anirà molt bé tenir una hora marcada per fer manualitats, deures, lectura...

  • Aprofitar per cuinar àpats saludables. Compartir estones de cuina en família pot ser molt divertit!

  • Mantenir els horaris d’anar a dormir.

--> Mirar les notícies un cop o dos al dia per estar actualitzats i evitar la sobreinformació.

--> Tenir els espais nets, ordenats i ventilats també contribueix en el benestar emocional.


Realment si es manté una bona rutina i organització el dia pot ser molt productiu i passar ràpid! En els moments per tu o de descans els gaudiràs molt més i de l’avorriment també poden sortir idees molt creatives :)

Un fet contrastat que et pot ajudar a portar millor aquests dies és viure el moment present i intentar extreure alguna cosa positiva de tot això. També hi ha estudis evidencien el fet d'ajudar voluntàriament a altres persones o col·laborar en algun projecte per què tot vagi millor pot ser beneficiós per la salut mental. És important fer un esforç per evitar les anticipacions catastròfiques i estar constantment pensant en el que passarà... Sé que són moments difícils, sobretot als que se’ls hi suma els problemes econòmics, però intentem cuidar-nos i preservar la nostra salut mental! I si això us costa molt us recomano que practiqueu mindfulness o prengueu part activa i altruista en algun projecte ;)


Archive
Search By Tags
No hay etiquetas aún.

Contacta amb nosaltres

Mhb psicologia

info@mhbpsicologia.com

Tel. 626 982 926

Atenció online i videoconferència.

​Atenció domiciliaria a Osona.

Si tens qualsevol dubte o vols demanar hora...

En el moment d'enviar el formulari s'està acceptant la llei de protecció de dades LOPD per el tractament dels seus..

Bé ! Missatge Rebut

© 2015 drets reservats mhbpsicologia

  • YouTube - círculo blanco
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
bottom of page